79-та річниця визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників.

22 березня місто Первомайськ та Миколаївська область відзначають 79-ту річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.

Напад фашистської Німеччини на нашу державу 22 червня 1941 року перервав мирне життя первомайців. Незважаючи на посилену оборону, вже 3 серпня фашисти окупували Первомайськ. Довгі 968 чорних днів тривала окупація, і 22-27 березня 1944 року радянські війська звільнили наше місто від німецько-фашистських загарбників.

Звільнення Первомайська, як важливого залізничного вузла і сильного опорного пункту оборони ворога, стало часткою перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. До кінця дня 22 березня 1944 року Ольвіополь був звільнений нашими військами від окупантів. Не було сумнівів у тому, що незабаром місто буде звільнений повністю. З того часу 22 березня і стало Днем святкування звільнення Первомайська від німецько-фашистських загарбників. Минуло багато років з дня визволення Первомайська від загарбників і знову поклик до зброї і знову ворог повзе зазіхаючи на нашу землю. Ті, хто пліч опліч, з нами боролися з нацизмом, підступно і підло зрадили своєму слову і повернули дула автоматів на Україну.  Знову горять міста і села, знову свистять кулі і знову зі зброєю у руках український солдат. Але він не один проти ворога, з ним весь народ, з ним весь свідомий світ.

На честь цієї дати педагогами гімназії було проведено: години спілкування, круглий стіл ” Цей день  в історії: звільнення м. Первомайська  від німецько-фашистських загарбників.”, інформаційні хвилини, урок мужності “Цей день у пам’яті навічно…”.

Всі заходи були спрямовані на поглиблення знань учнів про нашу місцевість за часів Великої Вітчизняної війни та шляхи її визволення від загарбників.