Земля-наш дім!

 

Наша планета Земля – наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас вдосталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм.

2016 року саме 22 квітня в ООН була підписана Паризька кліматична угода щодо зниження кількості викидів вуглекислого газу.

Однак День Землі виник раніше. Перша акція про збереження довкілля планети Земля пройшла 22 квітня 1969 року. Створити такий важливий для людства день закликав один з сенаторів США – Гейлорд Нельсон. Він наполягав на необхідності серйозніше поставитися до екологічних проблем, адже в минулому на власні очі бачив наслідки розливання нафти у водоймі. Нельсон зібрав невелику групу з ініціативних студентів, щоб організувати першу демонстрацію на тему довкілля.

2009 року ООН офіційно визначило 22 квітня – Міжнародним днем Землі.Це день, коли людство зосереджує увагу на гострих проблемах навколишнього середовища та вживає заходів для їх вирішення. По всьому світу люди висаджують дерева, прибирають парки, сквери та водойми. А у багатьох країнах лунає Дзвін Миру – символ світового єднання, дружби народів та збереження життя на планеті. «Відродити нашу Землю» – саме такий ключовий слоган всіх міжнародних зусиль цього дня.

Учні Грушівської гімназії не залишилися осторонь та прийняли участь у екоголічній виставці малюнків «Земля -наш дім».