Міжнародний день дитячої книги

Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває малятам двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.

Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.
Книга надихає! На гарні вчинки, добрі справи.

Книга навчає! Навіть не будемо перелічувати, чому навчає книга, бо майже всі науки можна опанувати із книгою.

Книга виховує! Людяність, повагу, милосердя, мужність і відданість, любов до ближнього, а ще – до рідного краю, Батьківщини, рідного слова. Але, насамперед, хороша художня книга вчить бути ЛЮДИНОЮ.

Той, хто читає книги, обов’язково стане гідною Людиною! Розумною, сердечною, освіченою. Це аксіома, про яку наче й не варто згадувати.
У нашому закладі дуже шанують книгу. Тож бібліотекарем Олександром Хоменко було проведено інформаційні хвилинки для учнів 5-9 класів та організовано тематичну виставку “Вислови відомих людей”.

Класні керівники 1-4 класів також провели цікаві заходи для своїх учнів під гаслом “Книгу читай-знання здобувай!”